Skip to content Skip to sidebar Skip to footer
Droogijsstralen steeds populairder

Nu de bekendheid van droogijsstraaltechnologie toeneemt, worden er elke dag nieuwe toepassingen voor deze fascinerende reinigingstechniek gevonden. En iedereen die een droogijsstraalmachine economisch wil gebruiken, moet op de hoogte zijn van de verscheidenheid aan toepassingsgevallen. Hier vind je een lijst van de industrieën en productieprocessen waarin droogijsstralen zich tot nu toe heeft gevestigd.

Weet je niet zeker of droogijsstralen de juiste oplossing is voor jouw specifieke taak? Vraag het ons – met zijn jarenlange ervaring kan het team van Dr. DryIce je helpen met je specifieke eisen.

Waarom droogijs gebruiken in werkplaatsen?

Het schoonmaken van vuile auto-onderdelen, gereedschappen en machines is meestal zwaar werk en levert vaak veel vuil op. Dat komt omdat methoden als zandstralen spuitmiddel achterlaten, zoals zand en glaskorrels. Vaak moet er na het schoonmaken van de onderdelen nog schoongemaakt worden.

Met dit in gedachten heeft droogijs een aantal voordelen voor autowerkplaatsen en -conditioneerders: Bovenal kan droogijsstralen zonder problemen worden gebruikt bij alle toepassingen waar water verboden is. Dit geldt vooral voor delicate voertuigelektronica of bij werkzaamheden aan de carrosserie van waardevolle oldtimers. Dit voorkomt mogelijke schade aan de delicate elektronica door reiniging met water, beschermt onderdelen tegen corrosieve chemicaliën, beschermt mechanisch gereedschap en verwijdert hardnekkige korsten zonder resten achter te laten.

Droogijsreiniging op voertuigen

Droogijsstralen kan op allerlei gebieden worden toegepast. Met droogijsstralen kunnen vernissen en verven, oliën, vetten, teer, bitumen, inkt, hars, kleefstoffen, was, siliconen- en rubberresten, kauwgom en een breed scala aan vuillagen van verschillende dragende materialen worden verwijderd. Er zijn ook mogelijkheden om laag voor laag oude lak van gelakte oppervlakken te verwijderen. Verder heeft deze reinigingsmethode verschillende toepassingsgebieden op voertuigen.

Tank- en siloreiniging

Het schoonhouden van tanks en silo’s – vooral van binnenuit – gaat niet alleen gepaard met enorme inspanningen, maar vaak ook met milieubelastend rioolwater dat apart moet worden opgevangen en opnieuw moet worden verwerkt.

Voor een veilige tankreiniging moeten enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen om de veiligheid en gezondheid van het schoonmaakpersoneel te waarborgen. White Lion neemt dit extra werk graag op zich. Ons Dr. DryIce team heeft jarenlange ervaring met industriële reiniging en is goed uitgerust om onder moeilijke omstandigheden een veilige en efficiënte reiniging uit te voeren.